Teljes költség analízis, life cycle management

A hagyományos megközelítés szerint a beruházások elsődleges és legfontosabb szempontja az ár. Az ipari épületek üzemeltetői tapasztalatból tudják, hogy ez az elavult beszerzési politika hosszú évekre kiható magas üzemeltetési költségeket okoz.

Az ipari kapuk és rakodástechnikai berendezések akár 15-20 évig ipari mennyiségű munkára vannak fogva. A beszerzési döntés során figyelemmel kell lenni a berendezés életciklusa során felmerülő tényezők költségeire.

Teljes életút költségnek (TCO) nevezzük, egy termék teljes életciklusa során felmerülő kiadásokat. A beszerzési döntéskor fontos figyelemmel lenni az épület energiahatékonyságára, a berendezések karbantartási szükségletére.

Egy prémium EFAFLEX gyorsmozgású ipari kapu – a következő 5 évben felmerülő költségeit is figyelembe véve - olcsóbb választás, mintha egy hagyományos szekcionált ipari kapuval számolnánk.

Ez több tényező következménye:

Alacsony karbantartásigény
Hőszigetelt hőhídmentes kapulap
Akár 2m/s nyitási sebesség
Az elavult rakodástechnikai berendezések cseréjével járó előnyöket, az új berendezések hasznosságát vizsgálni kell a berendezések megbízhatósága, alacsony karbantartási költsége, az épület magasabb energiahatékonysága és a vállalati folyamatok gyorsaságára gyakorolt hatása szempontjából. Figyelembe kell venni a logisztikai folyamatok minőségének árbevételre gyakorolt hatását és a vállalat eszközhatékonysági mutatójának változását.

Mérnök értékesítő munkatársaink állnak rendelkezésére helyszíni felméréssel és energetikai számítással.

Kapcsolat