Rámpakiegyenlítők időszakos felülvizsgálata

Az EFASERVICES vállalja az emelőgépnek minősülő rámpakiegyenlítők időszakos, jogszabályban előírt (MSZ 9721) felülvizsgálatát.

Működésük során a rámpakiegyenlítők elhasználódnak, a kopóalkatrészek cserére szorulnak, biztonságos üzemeltetésük érdekében karbantartásuk és ellenőrzésük szükséges.

A munkáltató kötelessége a munkavállaló érdeke, hogy a rámpakiegyenlítők üzembiztos, jó műszaki állapotban legyenek.

További részletek

A vizsgálat során az EFASERVICES szakképzett munkatársa ellenőrzi, hogy a rámpakiegyenlítő a rendeltetésének megfelelően és biztonságosan üzemeltethető, megfelel a gépkönyv és a szabvány előírásainak, azaz üzembiztos állapotban van.

Az ellenőrzések típusai:
• Üzembe helyezés előtti fővizsgálat
• Időszakos szerkezeti vizsgálat
• Időszakos szerkezeti fővizsgálat

A vizsgálatok elvégzése és jegyzőkönyvezése emelőgép szakértő által az MSZ 9721, MSZ 9750, MSZ 1398 szabványoknak megfelelően:
• Időszakos érintésvédelmi vizsgálat
• Emelőgépnapló készítése

Az emelőgépek és rámpakiegyenlítők esetében a vizsgálati csoportszám alapján határozzák meg, hogy milyen időközönként kell szerkezeti-, illetve fővizsgálatot végezni. Az üzembe helyezéskor, üzembe helyezési jegyzőkönyvben, valamint a kísérődokumentációban fel kell tüntetni a vizsgálati csoportszámot, amely meghatározza a vizsgálati ciklust. A vizsgálati csoportszám megállapítása a működésidő-fokozat és a terhelésfokozat szerint történik.

Munkatársaink állnak rendelkezésükre

Kapcsolat